Oekraïense Gemeenschap in Nederland

Oekraïne is een voorbeeld van grote moed, uithoudingsvermogen en spiritualiteit. Ze liep op een zeer moeilijke manier door de eeuwen heen. Oekraïners zijn altijd beroemd geweest om hun grote innerlijke kracht, unieke cultuur, melodieuze spraak en hoge morele normen, open, eerlijk en vriendelijk. Er was geen tijd voor de vorming van de Oekraïense staat. Volksliederen, Dumas, legendes brachten ons de waarheid over de oude heroïsche en droevige tijden, toen de glorieuze Kozakken-Kozakken de wil van het volk verdedigden, de heilige landen van hun geboorteland. Oekraïners vochten belangeloos voor hun toekomst en een beter leven voor hun kinderen. En het lot schonk dit bloeiende en genereuze land de gewenste onafhankelijkheid. Maar het gebeurde zo dat ze opnieuw moeilijke tijden moet doormaken, het land is het slachtoffer geworden van bruut geweld van een agressieve buurman. De hele wereld kijkt met ingehouden adem toe en steunt het Oekraïense volk in hun heilige strijd voor het recht om een ​​soevereine macht te zijn.Het nieuwe leiderschap van het land doet veel inspanningen om het leven en werk van de bevolking van Oekraïne te verbeteren, er worden nieuwe hervormingen ontwikkeld die de Oekraïense economie moeten versnellen: de creatie van een markt voor subdaire plattelandsgronden, justitiële hervormingen, versterking management in staatsbanken, vooruitgang in de strijd tegen corruptie en zorgen voor financiële stabiliteit. De belangrijkste prioriteit is sociale normen, defensie, hervorming van de geneeskunde en onderwijs.

Interessante informatie over Oekraïne. Oekraïne is een magische natuur, het is een unieke cultuur. Op het grondgebied van de staat zijn er unieke structuren die door internationale organisaties worden erkend als cultureel werelderfgoed. Van groot belang in het systeem van universele waarden en ervaring van vorige generaties zijn historische, architecturale monumenten, reservaten en musea.

Op het grondgebied van Oekraïne zijn er zeven UNESCO-werelderfgoedlocaties, met name de St. Sophia-kathedraal uit de 11e eeuw. In Kiev, oude Chersonese en oude beukenbossen in de Karpaten. Naast UNESCO-werelderfgoedlocaties zijn er veel majestueuze orthodoxe kerken in Oekraïne, met name de St. Michael's Cathedral in Kiev, het Kamenets National Historical and Architectural Reserve, de Kiev-Pechersk Lavra, het Khotyn Fortress State Historical and Architectural Reserve , het Nationaal Dendrologisch Park "Sofiyivka.Elk van deze monumenten draagt ​​een stempel van historische betekenis en fungeert als drager van de nationale en culturele identiteit van Oekraïne. Een van de meest mysterieuze culturele verworvenheden van de Oekraïense cultuur is de Trypillia-cultuur. Het wordt in de wereld erkend als de oudste en meest ontwikkelde cultuur op het grondgebied van het moderne Oost-Europa van de Eneolithische periode.Oekraïne is het grootste Europese land, het gebied is 628 vierkante meter. km, ter vergelijking, de oppervlakte van Frankrijk is 551.695 vierkante meter. kilometer. Oekraïne is het geografische centrum van Europa. Dit is een kleine stad Rakhiv in het westen van Oekraïne. Het metrostation Arsenalnaya in Kiev is het diepste station ter wereld - 105,5 meter. Tsjernobyl is een andere tragische en wereldberoemde plaats. Hier vond de grootste nucleaire ramp plaats. Het gebied in het noorden van het land is nu het centrum van de uitsluitingszone, waar verlaten steden zijn gebleven, die op hun beurt het onderwerp van aandacht zijn van reizigers over de hele wereld.

De Oekraïense stad Lviv claimt de stad te zijn met de meeste coffeeshops. Lviv kan ook bogen op de geboorteplaats van een petroleumlamp. Kiev is de geboorteplaats van 's werelds grootste vliegtuigfabriek Antonov AN-255 "Mriya". Het vliegtuig weegt 640.000 kilogram en heeft een spanwijdte van 88,4 meter. Er zijn verschillende skigebieden in Oekraïne, met name "Bukovel" in de Karpaten, dat pistes van 55 km lang en 15 liften "Shchedryk" is een wereldberoemd werk voor koor van de Oekraïense componist Mykola Leontovich. Oekraïne was de geboorteplaats van een van 's werelds eerste grondwetten, de Pylyp Orlyk-grondwet, die werd geschreven door de Oekraïense hetman in 1710. Het zette de democratische standaard voor de verdeling van bevoegdheden in de regering tussen de wetgevende macht, uitvoerende en rechterlijke macht, en nog veel meer interessante feiten uit de geschiedenis en unieke architecturale monumenten die dit verbazingwekkende land verzamelt.