Oekraïense Gemeenschap in Nederland

NIEUWS

Een warme ontmoeting met burgemeester van Rotterdam meneer Ahmed Aboutaleb, Oekraïnse ambasadeur in Den-Haag meneer Maksym Kononenko en voorzitter Oekraïnse Gemeenschap in Nederland menner Igor Kiritchenko.

Warme ontmoeting van de Oekraïense Gemeenschap van Nederland met de vice-burgemeester van Rotterdam Mr. Drs. V.P.G Karremans

Beste medewerkers van het corps diplomatique van Oekraïne in Nederland! Namens de Oekraïense gemeenschap feliciteren wij u van harte met uw professionele vakantie! Moge uw eervolle missie altijd succesvol zijn. We wensen je gezondheid, een gezellig huis en een vredige hemel. Met vriendelijke groet, I. Kiritchenko Voorzitter van de Oekraïense gemeenschap in Nederland.

Warme ontmoeting van de voorzitter van de Oekraïense gemeenschap van Nederland Kirichenko Igor met de ambassadeur van Oekraïne in Nederland de heer Chiinsov V.V.

Nieuws van het front: regio Luhansk ontving humanitaire hulp uit Nederland

Humanitaire hulp in Zjytomyr van de Oekraïense gemeenschap in Nederland

Het belangrijkste militaire hospitaal kreeg medische apparatuur uit Nederland

Op maandag 11 oktober zullen in het Nationaal Militair Medisch Klinisch Centrum “Hoofd Militair Klinisch Hospitaal” (ingang van Laboratorny Lane, 54/20) vertegenwoordigers van ziekenhuizen en medische apparatuur die als humanitaire hulp zijn ontvangen van de Oekraïense diaspora in Nederland worden overhandigd over aan vertegenwoordigers van ziekenhuizen.

De Oekraïense gemeenschap in Nederland heeft revalidatieapparatuur gedoneerd voor onze verdedigers

De Oekraïense diaspora in Nederland schonk medische apparatuur aan het belangrijkste militaire klinische ziekenhuis van het Ministerie van Defensie van Oekraïne. De medische instelling kreeg apparatuur voor operatiekamers en nieuwe rolstoelen. De president van Oekraïne Volodymyr Zelensky hielp bij het organiseren van de bevoorrading.

Rechtbank in Amsterdam beslist om Scythisch goud van Krim-musea terug te geven aan Oekraïne

Het gerechtshof in Amsterdam heeft besloten de expositiestukken van de Scythische goudtentoonstelling van de geannexeerde Krimmusea terug te geven aan Oekraïne. Het besluit wordt gemeld door de openbare televisie in Nederland. Het conflict rond de exposities van de tentoonstelling “Krim – Goud en de geheimen van de Zwarte Zee”, die in Nederland werd gehouden, is al sinds 2014 aan de gang. In december 2016 oordeelde de Rechtbank Amsterdam dat de collectie, die voor de annexatie van de Krim door Rusland in het plaatselijke museum belandde, toebehoort aan Oekraïne. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei op Twitter blij te zijn met de beslissing. “We geven altijd terug wat van ons is. We hebben het” Scythische goud “teruggegeven, we zullen de Krim teruggeven”, schreef hij.

Ontmoeting met de Ambassadeur van Nederland

Bijeenkomst van de Oekraïense gemeenschap in Nederland met de Ambassadeur van Nederland met de heer Jennes de Mol op de Nederlandse Ambassade in Kiev.

Sinds maart 2020 staat het ministerie onder leiding van de jongste minister van Buitenlandse Zaken in de geschiedenis.

De belangrijkste richting van het buitenlands beleid van Oekraïne in de internationale ruimte is de koers naar het herstel van de soevereiniteit en territoriale integriteit, evenals naar de verdere ontwikkeling van de Europese en Euro-Atlantische integratie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne speelt hierin een sleutelrol.

Sinds maart 2020 staat het ministerie onder leiding van de jongste minister van Buitenlandse Zaken in de geschiedenis. Voormalig vice-premier van Oekraïne voor Europese en Euro-Atlantische integratie, permanent vertegenwoordiger van Oekraïne bij de Raad van Europa, algemeen ambassadeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Dmitry Ivanovich Kuleba.

Terwijl hij nog steeds als vice-premier diende, voerde Dmytro Kuleba meer werk uit voor het verkrijgen van de status van NAVO Enhanced Opportunities Partner voor Oekraïne, en zette hij dit werk voort als minister van Buitenlandse Zaken.

Mede-oprichter van de Lublin-driehoek, die zorgt voor politieke, economische en sociale interactie tussen de Republiek Polen, de Republiek Litouwen en Oekraïne.

Hervormde de activiteiten van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Oekraïne op het gebied van economische diplomatie. Dmitry Kuleba staat bekend om zijn principiële standpunt over Russische gewapende agressie tegen Oekraïne, veroordeling en verzet tegen het agressieve beleid van Rusland jegens Oekraïne en andere landen van de wereld.

Bovendien is Kuleba ervan overtuigd dat het versterken van de samenwerking van Oekraïne met andere landen van Centraal-Europa de bronnen van energievoorziening kan diversifiëren en de energiezekerheid van Europa kan handhaven.

De minister meent dat het in Oekraïne noodzakelijk is een evenwichtige oplossing te vinden voor het vraagstuk van de mogelijkheid van invoering van een dubbele nationaliteit. Hij merkt op dat in de tijd van de onafhankelijkheid miljoenen Oekraïners naar het buitenland gingen, burgers van andere staten werden, maar Oekraïne nog steeds helpen en ook staatsburger willen blijven.

Kuleba is ervan overtuigd dat de pragmatische, stabiele, multidimensionale diplomatie van Oekraïne de richting is van onze strategie om de positie van ons land in de wereld te versterken.