Oekraïense Gemeenschap in Nederland

Koninklijk Paar spreekt Oekraïeners in Nederland over de situatie in Oekraïne

“Mensen uit de Oekraïense gemeenschap in Nederland vertelden ons vandaag hun verhaal. Zij spraken over hun angst, woede en peilloze verdriet. Over de liefde voor hun dierbaren. En over hun overtuiging dat vrijheid zal zegevieren. De gesprekken hebben ons diep geraakt. Oekraïne verdient ons aller steun.” – WA en Máxima.

Een aantal mensen uit de Oekraïense gemeenschap in Nederland sprak vandaag met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima over de situatie in Oekraïne. Ook de ambassadeur van Oekraïne en zijn echtgenote waren bij het gesprek op Paleis Noordeinde in Den Haag aanwezig.

De Oekraïense gemeenschap van Nederland heeft humanitaire vracht overhandigd aan de inwoners van de regio Donetsk.

Oekraïens nieuws: Diaspora in Nederland heeft bijna 20 ton medische apparatuur overhandigd aan Oekraïne

Militaire ziekenhuizen worden aangevuld met ziekenhuisbedden, elektrische karren en reanimatiemachines.

Bijna 20 ton medische apparatuur is geschonken door de Oekraïense diaspora in Nederland voor militaire ziekenhuizen en andere medische instellingen die onze gewonde soldaten in Donbas rehabiliteren. Een deel van de lading is bestemd voor Oekraïense verdedigers die ernstig gewond zijn geraakt in de strijd en zich niet zelfstandig kunnen voortbewegen of langdurige behandeling nodig hebben.

Dit staat op 11 oktober in het verhaal van TSN.19:30.

TSN.19:30 Zoals het Ministerie van Veteranenzaken zei, bood de Nederlandse diaspora op eigen initiatief hulp aan Oekraïense soldaten en ziekenhuizen aan. En het is niet de eerste keer dat hij het doet. Eerder werd een vrachtwagen met materiaal overgedragen aan ziekenhuizen in de regio Zhytomyr. Een andere ging naar Kramatorsk.

Minister voor Veteranenzaken Yulia Laputina merkte op dat deze liefdadigheidshulp een uitbarsting was van de ziel van vertegenwoordigers van onze diaspora.

“Vandaag zijn dit Oekraïners die in Nederland wonen, maar ze zijn over de hele wereld – degenen die aan het begin van de oorlog ons leger, onze soldaten ondersteunen, zodat we de soevereiniteit en territoriale integriteit herstellen”, benadrukte ze.

Humanitaire hulp in Zjytomyr van de Oekraïense gemeenschap in Nederland

Nieuws van het front: regio Luhansk ontving humanitaire hulp uit Nederland

Humanitaire vracht uit het Koninkrijk der Nederlanden