Oekraïense Gemeenschap in Nederland

GEMEENSCHAP

De Oekraïense gemeenschap in Nederland bespreekt samen met de burgemeester van Rotterdam een ​​plan om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen

Actie ter ondersteuning van Oekraïne in Rotterdam

Veel dank aan Nederlandse vrienden voor de steun aan Oekraïne

Onze vrienden zijn de Azerbeidzjaanse gemeenschap. Samen zijn we een kracht!

Dank aan Nederlandse vrienden voor het helpen van Oekraïne

Відтворити відео

Inzameling van humanitaire vracht voor Oekraïne

image-03-03-22-08-23-4

Dankzij het NAVO-programma kregen Oekraïense militairen die ernstig gewond raakten bij gevechtsoperaties met de Russische bezetter de mogelijkheid voor behandeling, protheses en revalidatie in ziekenhuizen in Nederland. Vandaag hebben activisten van de Oekraïense gemeenschap in Nederland onze helden ontmoet die voor behandeling arriveerden. Volgens het ontwikkelde programma krijgen ze medische hulp, fysiotherapie en psychologische ondersteuning, evenals protheses.

Vandaag, 19 februari, werd in Brussel een talrijke actie "Europese Dag van Solidariteit "STAND MET OEKRANE"" gehouden om Oekraïne te steunen voor zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit.

De hele beschaafde wereld koos de kant van Oekraïne en veroordeelde de Russische militaire voorbereidingen.
Activisten van de Oekraïense diaspora in Nederland en België namen actief deel aan deze campagne en riepen op dat Oekraïne een belangrijk onderdeel van Europa is en dat het nu niet alleen gaat om de democratische toekomst van Oekraïne, maar ook om de veiligheid van de hele Europese vasteland. Europa moet in deze moeilijke tijd de eenheid en solidariteit met Oekraïne bewaren.

Een bijeenkomst ter ondersteuning van Oekraïne en tegen Russische agressie werd gehouden in Den Haag

We begeleiden onze jongens na de behandeling naar huis in Oekraïne